AMAZON'UN SATICI HESABIMIZI SEBEPSİZCE İNCELEMESİ VE KAYNAK DONDURMASI
3 Yıla yakındır Amazon üzerinden satış yapmaktayız. Defalarca aynı durum! Bu yola evliliğim için para biriktirme umudu ile başladım. Bütün siparişleri borçlar ile karşılayarak ödeme günlerini hesap kesim tarihleri ile örtüştürmeye çalıştım.
Tarafıma ait olan meblağları alakasız nedenler ile kesen veya donduran Amazon son vakasında da 3 tane kesin itiraz göndermeme rağmen 2 tanesini kabul etmedi ve birini de daha incelemekte (!)
1 aydır bankada borcum faize bindi+Tedarikçilere ödeme yapamadım+vergi konusu zaten cabası
Profesyonelce çalışan (!)destek ekibinden yardımlar istedim ancak ban yazılan maillerin aynısını okumaktan başka bir yarıdmda bulunamadılar.
AMAZON güçlü bir kurum olduğu ve bizim hukuki yollar ile yapacağımız başvuruların alehimize sonuçlanacağını bilen Amazon hakkımı resmen yemiştir.
Burada hiçbir marka veya kötülememekle birlikte ADİL OLMAYAN KARARLAR VE AMATÖRCE ÇALIŞANLAR yüzünden hakkım yendi.
Bunu gören herkesten yardım talep etmekteyim ve asla susmayacağım.
Hepinize sonsuz şükranlarımı sunmaktayım.
AMAZON'UN SATICI HESABIMIZI SEBEPSİZCE İNCELEMESİ VE KAYNAK DONDURMASI
3 Yıla yakındır Amazon üzerinden satış yapmaktayız. Defalarca aynı durum! Bu yola evliliğim için para biriktirme umudu ile başladım. Bütün siparişleri borçlar ile karşılayarak ödeme günlerini hesap kesim tarihleri ile örtüştürmeye çalıştım.
Tarafıma ait olan meblağları alakasız nedenler ile kesen veya donduran Amazon son vakasında da 3 tane kesin itiraz göndermeme rağmen 2 tanesini kabul etmedi ve birini de daha incelemekte (!)
1 aydır bankada borcum faize bindi+Tedarikçilere ödeme yapamadım+vergi konusu zaten cabası
Profesyonelce çalışan (!)destek ekibinden yardımlar istedim ancak ban yazılan maillerin aynısını okumaktan başka bir yarıdmda bulunamadılar.
AMAZON güçlü bir kurum olduğu ve bizim hukuki yollar ile yapacağımız başvuruların alehimize sonuçlanacağını bilen Amazon hakkımı resmen yemiştir.
Burada hiçbir marka veya kötülememekle birlikte ADİL OLMAYAN KARARLAR VE AMATÖRCE ÇALIŞANLAR yüzünden hakkım yendi.
Bunu gören herkesten yardım talep etmekteyim ve asla susmayacağım.
Hepinize sonsuz şükranlarımı sunmaktayım.
14 replies
Seller_Fl6V4Fod53MIo
Öncelikle geçmiş olsun, tecrübeme dayanarak söylüyorum ki incelemeyi bir insan değil algoritma başlatıyor. Bir manager tarafından escale edilse bile 30 günden önce malesef sonuçlanmıyor. Çeşitli sebeplerden kaynaklı inceleme başlamış olabilir. Mail elbette atın ama mail atmanın pek bir faydası olmayacaktır. Satıcı performans ekibine kızmayın, bu konuda gerçekten hiçbir yetkileri bulunmuyor. Performans bildirimlerini takip edin, algoritma aynı problemi rutin tarama sırasında tekrar görürse ( örnek yüksek iade oranı veya ODR ) 30 gün dolmadan yeni inceleme başlatabiliyor. Umarım en kısa zamanda çözülür çok can sıkıcı bir süreç...
Seller_HSyTWnBgZouOr
Performans bildirimlerinde ve konuyla ilgili size atılan maillerde genellikle "itiraz edecekseniz şu yöntemleri izleyin" ya da "şu sorulara cevap verin" gibi yönergeler oluyor. Bu kısımları çok dikkatlice okuyup onların istediği üslupta ve formatta itiraz metni hazırlamazsanız, yapay zeka yolladığınız metni tam olarak algılayamaz ve otomatik reddedilme döngüsüne girersiniz. Bu gibi can sıkıcı süreçlerde insanla değil makinayla muhattap olduğunuzu mutlaka aklınızda tutun. Kolaylıklar ve sabırlar dilerim.
Seller_LlUOsiAqPqVCF
Geçmiş olsun, geçen yaz aynısı bana oldu, basit ve saçma bir sebeten mağazamı askıya aldılar. Satışmız çok iyiydi. Yaz tatilimi zehir ettiler denemediğim yöntem kalmadı. En sonunda pes ettim, amazon FBA depodan mallarım geri geldi bütün iyi yorumlu ürünlerim silindi. Tam umudu kesmişken birden kendi kendine açıldı, tekrar ürün yükledik falan eski satış rakamlarına 1 yıl sonra ancak ulaşabildik. Amazon depoya eskisi kadar hevesim kalmadı az azar gönderiyorum. Yapacak bişey yok, sizin askıya alınma sebebinizi bilmiyorum benimki dediğim gibi çok basitti ( Kartuş dolum setinde görselinde neden şırınga varmış medikal ürüne giriyormuş...) Amazon kendi sattığı ve birçok satıcının satığını, görselinde olduğunu kanıtlamama rağmen bayağı bir süründük. Satıcıda, satma hevesini kırıyorlar, açıkçası benim kırıldı malesef...
Seller_7VS702ndFQr58
Amazon satış sistemi çok saçma, bir ürünün altına giriyosun, aynı ürünü satan satıcılardan biri diğerini şikayet ediyor, amazon Türkiye'nin beceriksiz niteliksiz vasıfsız gerzekleri de hemen hesap kapatıyor, kimdir necidir demiyor sana bildirim yapmıyor tak diye hesap kapatıyor. Sonra başlıyor hiç bakmadıkları belgeyi isteme furyası, tedarikçi faturası atıyorsun, bu seferde tedarikçinin tedarikçisinin faturasını istiyor. mümkünse amazonda günlük çekim yapın, biriken paranız 100.000 tl yi geçerse hesap kapatıyor. 80.000 tl min üstüne kasımda yattılar, şimdi de diğer hesabın 85.000 ine kondular. Yazıklar olsun. Tez zamanda batmanız dileğiyle...
Seller_ASoqmq9C4vKgp
Canım kardeşim Swarovski taşlı ürün satıyorum Swaroski kelimesini kullanamazsınız diye 3 yıllık listeleri kapattılar. İşin ilginci ürün listeleme sayfasında taş cinsi sekmesinde Swarovski taş cinsi yazıyor.Başlığı değiştirdik ama o alan kilitli olduğu için değiştiremedik sorduğumuzda evet öyle bir durum var bir şey yapamıyoruz dediler :-) Mantık beklemeyin kendi sitenizi kurun az olsun öz olsun sizin olsun başınız ağrımasın emekleriniz boşa gitmesin.
Seller_i5JwYNESmJl2W
merhaba evet sadece lıstemde 1 urun var dıye sıkayet olmamasına ragmen magazam kapatıldı
Seller_VIqxmfzmgGMzx
Kesinlikle rezalet bir sistemi var komisyon ve vade oranlarının bu kadar düşük olmasına rağmen kimsenin amazonda satış yapmak istememsinin nedeni buymuş 3 senedir hb ile çalışıyordum. komisyon ve vade yüzünden buraya geçmeye karar verdim Xiaomi satıyorum 1 ayda 500+ kargoda 30 iade olduğu için incelemeye alındı. Paramı alıp bu platformdan ayrılıcam. Komisyon yüksek filan ama hb de dedikleri zaman yatıyor para. 500 k hakedişe bloke koyuldu 10 k iade tutarı için. İade kargo bana ulaştımı ulaşmadımı kontrol edemiyorum iade onaylıyorum.
Seller_ddU4KfYt56wCg
AAynısını bende yaşadım peki paranızı geri alabildinizmi
Seller_HbcVl5PeEKsgn
bu konularla ilgili dava açıyorum, katılmak isteyen ulaşsın utopyakozmetik cimeyil