YURTDIŞI SATIŞ
Yurtdışına satış için ne yapmam gerekiyor. Yurtiçi satış yapıyorum fakat yurtdışı satış için detaylı bir bilgi edinemedim.
YURTDIŞI SATIŞ
Yurtdışına satış için ne yapmam gerekiyor. Yurtiçi satış yapıyorum fakat yurtdışı satış için detaylı bir bilgi edinemedim.
15 yanıt
Seller_wEgFiJzIMVkbt
Hangi ülkeye satış yapmayı düşünüyorsanız o ülkeye ait amazon satış hesabını aktif etmelisiniz. Amazon TR den yurtdışına satış yapamazsınız. Siz hangi ülkeye satış yapmak istiyorsunuz?
Seller_wEgFiJzIMVkbt
Bu çok kapsamlı bir soru. Çok kısaca cevaplamak gerekirse,
1. Hangi ülkeye satış yapmak istediğiniz belirleyin.
2. O ülkeye ait olan yada o ülkeye satışa açık olan amazon hesabını aktif edin. Bazılarını TR hesabı ile de aktif edebilirsiniz.
3. O hesap üzerinde ürünlerini listele.
Seller_AAx0QhxEMd3UI
Taner Hocam, onu kendisi de biliyordur diye tahmin ediyorum. :)
Yani satışı yaptık nasıl kargoluyacagız iade süreclerini nasıl yönetecegiz vs. onu soruyor.?
Diyelim ki amazon Uk hesabını aktif ettik. ingiltere depoya nasıl ürünleri gönderecegiz? hadi diyelim DHL ile vs gönderdik. Ingıltere gümrügünde de takılmadıgını varsayalım. Satışa başladık. 100 üründen 5 tane iade geldi. iade nereye gelecek ? ingilterede bir depom ve orda da bir çalışan olması gerekiyor ki iadeyi alabilsin.
O yüzden bence Tr tarafında belli bir başarıya ulaşmak gerekiyor önce. sonra hangi ülke pazarı hedefleniyorsa orda şirket kurup depo kiralıp burdan oraya topluca ürünleri gondermek gerekiyor. Büyük bir operasyon. Kolay degil. Tr ile Yurdışı arasındaki kar marjına değmeyecek ise bence asla yapılmaz. yorucu çünkü.
Seller_JvihjnMZHFPYq
Seller_wEgFiJzIMVkbt
Hayır bilemeyebiliyor. Bir çok kişi Amazon TR üzerinden yurt dışına satış yapabileceğini sanabiliyor. Bunun devamındaki süreç ise zaten buradan cevaplanamayacak kadar kapsamlı.
Seller_RvWj9iUWOgxv6
peki ama yurtdışından buraya gelen ürünler nasıl geliyor? mesela amazon amerikada satış yaparken satışlarınızı meksika ve kanadaya açabiliyorsunuz. Türkiyede de avrupa ülkelerine açılabilmesi gerekir.
Seller_wEgFiJzIMVkbt
ABD için konuşmak gerekirse, FBA olarak özel bir program ile zaten uyguluyor Canada ve Meksika ya gönderimi. FBM ise zaten neredeyse tüm dünyaya gönderim yapılıyor. TR için konuşmak gerekirse TR den yurtdışına satış yok. Sadece " Amazon Logistik Uzaktan Gönderim " mevzusu var onda da AB ülkelerindeki depolarındaki ürünleri FBA kapsamında TR içine gönderebiliyorsun.
Seller_xrQpyFq8Zs3gI
bulrın hepsini yaptım ancak, amazon kanada depoya ürünlerimi nasıl gönderebilirim onu bulamıyorum, bu konuda destek olurmusunuz lütfen
Seller_wEgFiJzIMVkbt
Tam olarak hangi noktada sorun yaşıyorsunuz acaba. Daha önce TR deposuna yada herhangi bir ülkedeki depoya ürün gönderdiniz ama Canada için mi gönderme de sorun yaşıyorsunuz? Yoksa daha önce hiç mi depoya ürün göndermediniz? Eğer hiç daha önce herhangi bir ülke deposuna ürün göndermediyseniz, buradan anlatmak zor Youtube da bu konuda bir çok eğitim videoları var oralardan faydalanmanız daha yerinde olacaktır.
Seller_8thTokQgh3Tki
Bu hesabınızın desteklediği ülkeyi aktif hale getirip o ülkeniz Amazon deposunu kullanabilirsiniz
Seller_Pe40FCJ8M1KLW
Nasıl bir bilgi almak istiyorsunuz
Seller_6d1Lf6mPzLMaB
yurtdışında bir şirket veya payooner hesabı açmalısınız