Amazon Hesabının Kapatılamaması hk.

Ülkeler

Salt okunur
Avustralya
Belçika
Brezilya
Kanada
Mısır
Fransa
Almanya
Hindistan
İtalya
Japonya
Meksika
Hollanda
Polonya
Suudi Arabistan
Singapur
İspanya
İsveç
Türkiye
Birleşik Arap Emirlikleri
Birleşik Krallık
Amerika Birleşik Devletleri
Türkiye
imgGiriş yap
user profile
Seller_YQGNjL2MljZiV

Amazon Hesabının Kapatılamaması hk.

Merhaba,

Amazon üzerinde 4 yıldır satış yapmakta olan bir firmayız. Bir orijinallik şüphesi ile gelen iade yüzünden mağazamız 6 aydır kapalı bir şekilde bekliyor. Amazon fatura tarihlerini beğenmiyor. Adetleri yeterli bulmuyor ve bu yüzden biz mağazayı açamıyoruz.

Mağazayı kapatmak istediğinizde de; Öncelikle askıya alınan hesap durumunu düzeltmeniz gerekiyor deniyor :D Şaka gibi. Amazon hesabımızı kapatma sebebimizi düzeltmeden hesabınızı kapatamazsınız deniyor.

İçeride kalan bakiyeyi almak için 90 gün bekledik, sonuç ne mi? Uk bölgesine ait bir url ile bizim hesap sahibi olduğumuzu doğrulanmasını istiyorlar. Biz uk bölgesinde hesap sahibi değiliz? 4 aydır talep açmaktan sıkıldık. Sizlerin de fikirlerini almak için bir konu açmaya karar verdik.

Konu hakkında tecrübesi olan varsa bilgilendirmesini rica ederim...

19 görüntüleme
1 yanıt
Etiketler:Askıya Alındı, Devre dışı bırakıldı, Ürün orijinalliği
00
Yanıtla
1 yanıt
user profile
Seller_AAx0QhxEMd3UI

Merhaba,

Gecmis olsun, 6 ay mı ? daha çok yenisiniz. Ben 3 senedir uğraşıyorum. Açmıyorlar. Çıldırmamak içten değil gercekten.

Ürünü siz amazonTR de satıyordunuz galiba? şöyle yapın.

1. Senaryo: Diyelim ki Adidas ayakkabı satıyordunuz 6 ay once ve müşterinin biri ürün sahte dedi ve sizin magaza ürün orjinalliğinden dolayı kapandı. ürün orjinalliğini kanıtlamak icin sizde ürünün faturası olması gerekiyor ihlalden önceki tarih de kesilmiş ve adidasın kendisinden size fatura kesilmiş olmak zorunda. (ADİDAS SPOR MALZEMELERİ SATIŞ VE PAZARLAMA A.Ş.) şirketinden 6 ay önce size kesilmiş fatura varsa o fatura ile hesabınızı tekrardan aktif hale getirebilirsiniz. Güncel tarihli fatura olursa o hesabı açmazlar.

6 once onceki faturanız var ise; Hesabı yeniden aktifleştirme ekranında 2. seçenekten başvuru yapmanız gerekiyor. yani "Politikayı anlıyorum ve ürünlerimin orijinal olduğunu ispatlamak için gönderilecek kanıtlarım ve/veya belgelerim var" seçeneği üzerinden başvuruda bulunmanız gerekiyor.

2. Senaryo: Sizde 6 ay önceki tarihli bir fatura yok. O zaman hiç boşuna ürünlerin orjinal oldugunu kanıtlamaya çalışmayacaksınız. imkansız çünkü. O zaman ne yapacaksınız? Tamamen farklı bir ürün alacaksınız. minimum 10 adet olacak ve marka sahibinin kendisinden veya yetkili satıcıdan alacaksınız yetkili satıcıdan alacaksınız. 1. seçenekten ilerleyeceksiniz yani "Politikayı anlıyorum ve talep edilen belgelere sahip olmadığımı kabul ediyorum."

Başarılar diliyorum inşallah açtırabilirsiniz.

Not: En önemlisi de şu; inşallah e-arşiv fatura mükellefisinizdir. e-arşiv faturayı ebelge.gib.gov.tr/earsivsorgula.html adresinden sorgulayabiliyorlar fakat e-fatura mükellefi iseniz onu doğrulayamıyorlar ve dogrulayamadıkları zamanda direk o red yazısını gonderiyorlar. O mükkemmel çok anlamlı olan red yazısını :)

00
Yeni etkinlikler hakkında bildirim almak için bu tartışmayı takip edin